Τα νήματα είναι ράμματα 100% βίο-απορροφήσιμα. Χρησιμοποιώντας μια λεπτή βελόνα, δημιουργούμε ένα εσωτερικό πλέγμα νημάτων μέσα στο δέρμα, έτσι ώστε να υποστηρίξουμε και να ανορθώσουμε τους ιστούς του δέρματος. Η τεχνική αυτή συνιστάται για να ενισχυθεί το δέρμα και να ανυψωθούν οι περιοχές του προσώπου που έχουν υποστεί πτώση λόγω χαλάρωσης, λεπτού δέρματος ή ηλικίας.

Παράλληλα, με τον ερεθισμό του δέρματος από την εφαρμογή της βελόνας, παράγεται κολλαγόνο, το οποίο παρατείνει τα αποτελέσματα της θεραπείας από 12-15 μήνες. Τα πλεονεκτήματα του lift  με νήματα PDO&COG είναι ο σύντομος χρόνος θεραπείας (20’-30’) , η άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες, η συνεχής βελτίωση αποτελέσματος έως και 3 μήνες και ο ελάχιστος πόνος. Δεν αποκαθιστούν το χειρουργικό lifting αλλά αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική για τα άτομα με ήπια χαλάρωση ή και ακόμα με σημαντική χαλάρωση που όμως δεν επιθυμούν τη χειρουργική επέμβαση.

Τα νήματα προσώπου χωρίζονται σε δυο κατηγορίες. Τα PDO που είναι λεία και χρησιμοποιούνται για να κινητοποιηθεί ο οργανισμός να παράξει κολλαγόνο και ελαστίνη και τα COG τα οποία δεν είναι λεία, έχουν άγκιστρα για να προσφέρουν άμεση ανόρθωση και ανύψωση. Η πλήρης απορρόφηση των νημάτων διασφαλίζει ότι δεν θα δημιουργηθούν μακροχρόνιες αντιδράσεις στον ιστό του δέρματος, όπως έχουν παρατηρηθεί με παλαιότερης τεχνολογίας μη απορροφήσιμων νημάτων. Επίσης το γεγονός ότι απορροφούνται και δεν αφήνουν τίποτα άλλο εκτός από κολλαγόνο στην περιοχή σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να χρησιμοποιηθούν όσο συχνά θέλουμε, κάθε φορά που παρατηρούμε κάτι για να βελτιώσουμε στο πρόσωπο. Επίσης είναι η μόνη μέθοδος κατευθυνόμενης κολλαγονογέννεσης με σαφή αποτελέσματα lift.

Κατά την εφαρμογή των νημάτων PDO πιθανόν να δημιουργηθούν μικρές μελανιές οι οποίες αντιμετωπίζονται με ψύξη (χρήση πάγου). Σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργείται ένα ήπιο οίδημα το οποίο υποχωρεί μέσα σε λίγες ημέρες. Οι περιοχές που εφαρμόζονται είναι το πρόσωπο, ο λαιμός,.

Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και να δώσουμε λύση σε ό,τι σας προβληματίζει,
σε σχέση με το δέρμα σας και την εμφάνιση αυτού.