Η μολυσματική τέρμινθος είναι μολυσματική δερματοπάθεια ιογενούς αιτιολογίας, οφείλεται στον ευλογοϊό Molluscum Contagiosum. Είναι ένα συχνά μεταδιδόμενο νόσημα που εκδηλώνεται στους ενεργούς ενήλικες, σε άτομα με ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα αλλά και στα παιδιά. Ο συχνότερος τύπος (MCV-1) εκδηλώνεται ως μεταδοτική δερματοπάθεια στα παιδιά, ενώ στους ενήλικες ανιχνεύεται συνήθως ο τύπος MCV-2 ο οποίος μεταδίδεται με την σεξουαλική επαφή αλλά και με την τριβή με μολυσμένα σεντόνια, στρώματα και πετσέτες. Προσβάλλει κυρίως τη γεννητική περιοχή του άνδρα και της γυναίκας, καθώς και τις μηρογεννητικές πτυχές. Είναι νόσος που μεταδίδεται με άμεση επαφή από τις βλάβες του δέρματος από άτομο σε άτομο.

Η μολυσματική τέρμινθος δεν προκαλεί συμπτώματα, για αυτό συχνά οι ασθενείς αργούν να προβούν σε δερματολογική εξέταση και θεραπεία. Μοιάζουν με μικροσκοπικά μαργαριτάρια, 2-10 χιλιοστών και συνήθως εμφανίζονται μαζί.

Η θεραπεία με υπερπαλμικό laser CO2 εξαχνώνει τις βλάβες χωρίς υποτροπή συνήθως, ανώδυνα, αναίμακτα και με πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα. Η επέμβαση με laser διαρκεί λίγα λεπτά της ώρας με τοπική αναισθησία.

Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και να δώσουμε λύση σε ό,τι σας προβληματίζει,
σε σχέση με το δέρμα σας και την εμφάνιση αυτού.