Τα ιογενή HPV ανθρώπινα θηλώματα στις ευαίσθητες περιοχές, γνωστά ως κονδυλώματα, αποτελούν το συχνότερα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα (ΣΜΝ). Τα γεννητικά κονδυλώματα προκαλούνται από έναν ιό που ονομάζεται ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (Human Papilloma Virus ή HPV). Εντοπίζονται στα γεννητικά όργανα, την προγεννητική περιοχή και την περιοχή του πρωκτού. Ο ιός μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή.  Υγρές περιοχές του σώματος, όπως εκείνες των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού, είναι ιδανικές για την ανάπτυξη του ιού. Αν δεν υπάρξει λεπτομερής ανίχνευση και θεραπεία όλων των κονδυλωμάτων, είναι αναπόφευκτες οι υποτροπές και η επαναμόλυνση μεταξύ των ερωτικών συντρόφων. Τα οξυτενή κονδυλώματα εμφανίζονται ως μικρά ογκίδια ή προεξοχές του δέρματος, οι οποίες μπορεί να είναι σκουρόχρωμες ή ανοιχτόχρωμες και συνήθως έχουν τη μορφή ενός μικροσκοπικού λόφου ή κουνουπιδιού.

Στον άντρα εντοπίζονται στην περιοχή της ουρήθρας, του πέους, του όσχεου, του εφηβαίου καθώς και στη βουβωνική και περιπρωκτική περιοχή. Στη γυναίκα παρουσιάζονται στο εφήβαιο, το αιδοίο, τον κόλπο καθώς και την περιπρωκτική, την περινεϊκή και τη βουβωνική χώρα. Επειδή τα κονδυλώματα μεταδίδονται και με το στοματικό σεξ μπορεί να προσβάλλουν τη στοματική κοιλότητα, την έσω πλευρά των χειλιών, τη γλώσσα, τον ουρανίσκο, τον φάρυγγα.

Η θεραπεία με υπερπαλμικό laser CO2 εξαχνώνει τις βλάβες, χωρίς υποτροπή συνήθως, ανώδυνα, αναίμακτα και με πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα. Η επέμβαση με laser διαρκεί λίγα λεπτά της ώρας και γίνεται τοπική αναισθησία.

Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και να δώσουμε λύση σε ό,τι σας προβληματίζει,
σε σχέση με το δέρμα σας και την εμφάνιση αυτού.