Είναι περιοχές του δέρματος, όπου η παραγωγή μελανίνης από τα μελανοκύτταρα είναι αυξημένη. Μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζονται από νεαρή ηλικία. Οφείλονται σε κληρονομική προδιάθεση, στη χρόνια -χωρίς προστασία- έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, στη χρήση φαρμάκων (αντισυλληπτικά, ορμονικές θεραπείες) ή μετά από εγκυμοσύνη. Με την πάροδο του χρόνου, συνήθως αυξάνονται σε μέγεθος, αλλά και σε αριθμό και επιδεινώνονται από τον ήλιο.

Οι ηλιακές ή γεροντικές κηλίδες εμφανίζονται συνήθως στο πρόσωπο, στα χέρια, το μπούστο και την πλάτη, ενώ το χλόασμα και το μέλασμα στο πρόσωπο. Οι δερματικές αυτές μελαγχρώσεις είναι συνήθως καλοήθεις δερματικές βλάβες. Χρειάζεται ωστόσο σωστή διάγνωση από τον ειδικό δερματολόγο, ώστε ανάλογα με τον τύπο της βλάβης, να επιλέγεται και η πλέον κατάλληλη μέθοδος θεραπείας.

Χρησιμοποιούνται διαφορετικά συστήματα Laser ή και συνδυασμός αυτών. Για τις κηλίδες – φακίδες – εφηλίδες – καφεγαλακτόχροες κηλίδες κατάλληλα είναι το Q-switched Alex 755nm, το  Q-switched Nd: YAG 1064nm, το Pulsed dye laser 585nm ενώ για το χλόασμα- μέλασμα το Fractional Laser, το IPL Laser, η μικροδερμοαπόξεση ιατρικά χημικά Peeling αποχρωματισμού με οξέα φρούτων (AHA-ΒΗΑ) προοδευτικά αυξανόμενης πυκνότητας ή μέσης ισχύος τριχλωροξικού οξέος (TCA).

Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και να δώσουμε λύση σε ό,τι σας προβληματίζει,
σε σχέση με το δέρμα σας και την εμφάνιση αυτού.