Με την πάροδο του χρόνου η βαρύτητα έχει την τάση να κάνει το χα\μηλότερο τμήμα του προσώπου να «κρεμάει», αυτή η καθοδική πτώση του δέρματος και σε συνδυασμό με την εναπόθεση περιττού λίπους δημιουργεί το διπλοσάγονο. Το διπλοσάγονο (ή αλλιώς προγούλι) είναι η συσσωρευμένη ποσότητα λίπους κάτω από την σιαγόνα, το βάρος ενός ανθρώπου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το αν θα δημιουργηθεί ή όχι. Είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να εμφανιστεί και σε ένα αδύνατο άνθρωπο καθώς ορίζεται ως μια μικρή περιοχή τοπικού λίπους και επηρεάζει το οβάλ του προσώπου.

Μια νέα φαρμακευτική ουσία η φωσφατιδυλoχολίνη (Phosphatidyl Choline, Lipostabil) η οποία χρησιμοποιείται χρόνια για τη θεραπεία διαταραχών χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων έρχεται να προστεθεί στη φαρέτρα μας για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους τόσο στο σώμα όσο και στο πρόσωπο.

Η φωσφατιδυλoχολίνη(PPC) είναι ένα φωσφολιπίδιο που προέρχεται από τη λεκιθίνη της σόγιας και αποτελεί δομικό συστατικό της κυτταρικής μεμβράνης των φυτικών και ζωικών κυττάρων , ενώ έχει και λιποδιαλυτικές ιδιότητες.

Η θεραπεία με ενέσεις φωσφατιδυλoχολίνη είναι από τις δημοφιλέστερες μεθόδους αναίμακτης λιποδιάλυσης στα σημεία όπου το τοπικό πάχος  συσσωρεύεται. Η PPC χρησιμοποιείται για τη μείωση των μικρών και τοπικών αποθέσεων λίπους σε ασθενείς με ιδανικό βάρος ή ελαφρώς υπέρβαρους.

Η θεραπεία είναι ανώδυνη. Μετά τη θεραπεία ενδέχεται να εμφανιστεί ήπιο ερύθημα ή οίδημα στην περιοχή όπου έγινε η έγχυση καθώς επίσης μπορεί να υπάρχει μια μικρή ευαισθησία για τις επόμενες ημέρες. Αμέσως μετά τη θεραπεία μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες  και συνιστάται η λήψη τουλάχιστον 2 λίτρων νερού.

Το αποτέλεσμα γίνεται εμφανές στον ένα μήνα μετά τη θεραπεία.

Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και να δώσουμε λύση σε ό,τι σας προβληματίζει,
σε σχέση με το δέρμα σας και την εμφάνιση αυτού.