Η γήρανση του δέρματος επηρεάζεται τόσο από εξωγενείς όσο και από ενδογενείς παράγοντες. Η φυσική παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου και το δέρμα χάνει την ελαστικότητα και τον όγκο του. Αυτό οφείλεται στη μείωση του ρυθμού πολλαπλασιασμού των κυττάρων, μεταξύ των οποίων και οι ινοβλάστες οι οποίοι είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη διαδικασία γήρανσης.

Η θεραπεία με βιοδιεγέρτες ενεργοποιεί την φυσική αναζωογόνηση του δέρματος να παράγει κολλαγόνο. Διεγείρουν δηλαδή την παραγωγή κολλαγόνου που υπάρχει ήδη στο δέρμα και χρησιμοποιούνται για την μείωση των ρυτίδων και πτυχών του προσώπου, γύρω από το στόμα και τη μύτη και στο σαγόνι. Έτσι πετυχαίνουμε άμεση ανόρθωση και αποκατάσταση του όγκου του προσώπου, επανόρθωση των ρυτίδων και πτυχώσεων, βελτίωση του περιγράμματος και της ποιότητας του δέρματος ενώ ταυτόχρονα βελτιώνεται ο τόνος και η γενικότερη υγεία του δέρματος.

Είναι μια ανώδυνη θεραπεία με μακροπρόθεσμα και μακροχρόνια αποτελέσματα. Πραγματοποιείται με μικρής διαμέτρου βελόνα ή κάνουλα και εφαρμόζεται τοπική κρέμα αναισθησίας πριν από τη θεραπεία. Ενδέχεται να εμφανιστεί ήπιο πρήξιμο και ευαισθησία μετά την θεραπεία το οποίο όμως είναι εντελώς παροδικό και συνήθως υποχωρεί εντός ολίγων ωρών.

Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και να δώσουμε λύση σε ό,τι σας προβληματίζει,
σε σχέση με το δέρμα σας και την εμφάνιση αυτού.